We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ONTDEK de beste DEALS van deze week: KUNST REPRODUCTIES korting 20 % ×

Vijf feiten over: Thor, de god van de donder

19. 04. 2018

Zoals jullie allemaal weten … komt de film Thor: Ragnarok steeds dichterbij. Wij hier bij Europosters hebben altijd dat gevoel voor Kerstmis wanneer er een nieuwe Marvel-film aan komt, dus natuurlijk gaan we er een beetje over schrijven. Deze keer zullen we proberen om de god van de donder een beetje beter te leren kennen met een korte Top Vijf Feiten over Thor. We gaan enkele verhalen volgen uit de stripboeken, dus voel je vrij om deze te lezen als je bepaalde spoilers wilt vermijden.

1. Een appel per dag houdt de dokter weg

Volgens de Noorse mythologie, het “bronmateriaal” voor de schepping van dit personage, krijgen Thor en alle andere goden daarboven in Asgard onsterfelijkheid door het eten van magische appels. In de stripboeken moest de god van de donder verschillende reizen maken naar huis om zijn lange levensduur te behouden. Ik denk dat iemand vergat te vermelden over de kracht van onsterfelijkheid toen we kinderen waren en dat we onze groenten en fruit moesten eten.

2. Ja! Wetenschap!

Het memorabele wapen van Thor, genaamd Mjölnir, een magische hamer, wordt in het hart van een stervende ster gesmeed. De schrijvers hebben hun wetenschap best goed omdat de materie binnen een stervende ster een ongelooflijk grote dichtheid heeft. Het is zo compact dat een enkele theelepel ervan miljarden tonnen zou wegen. En we dachten dat we te veel wogen na het kerstdiner.

3. DC en Marvel crossovers zijn een ding

Lijkt op een van de meest gedenkwaardige personages van DC, Superman mocht spelen met wat Marvel-speelgoed. Hij hanteerde eigenlijk Thor’s hamer voor een korte periode, nadat Odin de betovering had opgeheven om de bijna almachtige Krona te verslaan. Nadat de verbeteringen weer up and running waren, kon hij het niet optillen omdat hij geen krijgerhart heeft. Ow en hij mocht ook het schild van Captain America hanteren. Hopelijk ruilde hij enkele van zijn superkrachten voor hen in. Ik wil dat Cap lasers uit zijn ogen schiet.

4. Over wapens gesproken

Thor’s hamer is niet het eerste superwapen voor zijn goddelijke persoonlijkheid. Thor hanteerde eigenlijk een strijdbijl met de naam Jarnbjorn. En je dacht dat de hamer een naam had. Hij gebruikte het voor een periode en het kon bijna alles doorsnijden … inclusief zijn arm. Misschien is dat waarom hij is veranderd naar iets veiligers.

5. Hamer van levitatie

Thor kan niet echt vliegen … Ik weet dat het moeilijk te geloven is, maar hij werpt zijn hamer echt zo hard dat deze hem in de lucht tilt. De vliegende supermacht is sowieso te mainstream.

We hopen dat je hebt genoten van onze top vijf feiten over Thor en zijn hamer. We zijn erg benieuwd naar de nieuwe film en we zullen ook de beoordeling voor u voorbereiden. Tot die tijd kun je Thor proberen te overtuigen om je Uber-chauffeur te zijn met zijn hamer. Ik denk dat het fantastisch zou zijn.

Controleer andere Thor-koopwaar!Decorate your life!

Europosters is al vanaf 1999 een begrip. In de loop der tijd werden wij een van de grootste verkopers van posters, fotobehang, schilderijen, reproducties en allerhande merchandise. Jaar op jaar groeit ons bedrijf groter en proberen wij ons aanbod aan jouw voorkeuren aan te passen. We kunnen je posters printen, je foto's inlijsten of je inspireren met onze blog waar je veel nieuws op het gebied van films en tv-series kan vinden, of gloednieuwe ideeën voor interieurdesign kan opdoen.

Bezoek onze website en ontdek wat er nog ontbreekt in jouw huis.

 

Wij bieden u 100% tevredenheidsgarantie!

Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u deze binnen 30 dagen na ontvangst terugsturen. Het product wordt dan gratis vervangen of u krijgt uw geld binnen 3 werkdagen terug.

© 1999 – 2019 Europosters Alle rechten voorbehouden.

E-Mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

 

Maandag - Vrijdag
7:00 - 15:00
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Meer informatie Akkoord. ×
Top