We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ONTDEK de beste DEALS van deze week: FILM POSTERS korting 25 % ×

5 Feiten: Captain Marvel

13. 08. 2018

In 2019 zal Marvel Studio voor het eerst Captain Marvel op het grote scherm presenteren. In totaal 7 superhelden vallen onder de alias van Captain Marvel in de strips; de eerste was Mar-Vell, een buitenaardse militaire officier van de Kree wiens missie het was om mensen op aarde te observeren terwijl ze de nodige technologie ontwikkelen voor verkenning van de ruimte. De laatste die Captain Marvel portretteert, is in feite mevrouw Marvel – Carol Danvers, die ook de superheld zal zijn in de komende film.

Verschillende identiteiten

Voordat ze Captain Marvel werd als eerbetoon aan haar mentor, Captain Mar-Vell, stond Carol Danvers bekend als mevrouw Marvel, Binary en Warbird. Ze kreeg haar bovenmenselijke krachten door een ongeluk waarbij een psyche-magnetron explodeerde en haar DNA verweven was met dat van Captain Mar-Vell. In wezen werd ze een Human-Kree-hybride met mogelijkheden voor vlucht, energiemanipulatie, superkracht en blessureweerstand. Genetische experimenten uitgevoerd door de buitenaardse ras Brood resulteerden in een transformatie van haar fysieke uiterlijk en de aanpassing van de naam Binary.

Veel eerdere werknemers

Carol Danvers begon te werken voor de U.S. Air en werd opgeleid als een spion. Later kreeg ze een grote carrière-boost en werd ze veiligheidsdirecteur bij NASA, waar ze Dr. Walter Lawson aka Captain Mar-Vell leerde kennen. Na het einde van haar dienstverband bij de NASA, schreef ze een boze uiteenzetting over haar tijd in de organisatie. Haar publicatie leidde haar naar de baan bij Peter Parker’s Daily Bugle, als redacteur van de dochteronderneming van de vrouw.

Haar strijd tegen alcoholisme

Nadat Carol de meeste van haar bovenmenselijke krachten had verloren, begon ze haar worsteling met alcohol. Haar alcoholisme kwam in botsing met haar werk met de wrekers en leidde zelfs tot haar schorsing nadat ze voor drift was komen opdagen.

Symbool van feminisme

Carol Danvers is gemaakt om feministische waarden te vertegenwoordigen als een sterke, ambitieuze en hardwerkende vrouw. Haar aanvankelijke kostuum weerspiegelde echter niet die waarden en leidde tot controverse met zijn minimale dekking en ogenschijnlijk ondoeltreffend in de strijd. Daarom was haar outfit aangepast aan het volledige maillot dat we vandaag kennen.

DC’s Captain Marvel

DC creëerde vóór Marvel een superheld met de alias van Captain Marvel. Niettemin zocht Marvel juridische acties om DC te dwingen de naam van zijn held te veranderen in Shazam (die ook in de loop van het jaar een groot scherm zal krijgen).

MEER MARVEL

Tags: marvel


Decorate your life!

Europosters is al vanaf 1999 een begrip. In de loop der tijd werden wij een van de grootste verkopers van posters, fotobehang, schilderijen, reproducties en allerhande merchandise. Jaar op jaar groeit ons bedrijf groter en proberen wij ons aanbod aan jouw voorkeuren aan te passen. We kunnen je posters printen, je foto's inlijsten of je inspireren met onze blog waar je veel nieuws op het gebied van films en tv-series kan vinden, of gloednieuwe ideeën voor interieurdesign kan opdoen.

Bezoek onze website en ontdek wat er nog ontbreekt in jouw huis.

 

Wij bieden u 100% tevredenheidsgarantie!

Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u deze binnen 30 dagen na ontvangst terugsturen. Het product wordt dan gratis vervangen of u krijgt uw geld binnen 3 werkdagen terug.

© 1999 – 2020 Europosters Alle rechten voorbehouden.

E-Mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

 

Maandag - Vrijdag
7:00 - 15:00
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Meer informatie Akkoord. ×
Top