We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ONTDEK de beste DEALS van deze week: MOKKEN korting -15% ×

Vijf feiten: alles over The Monet

19. 05. 2018

Claude Monet is een beroemde Franse pionier van het impressionisme, een kunststijl die de realiteit en het gewone leven presenteert met een expressieve penseelvoering en een spel van lichten en schaduwen. Het werk van de revolutionair behoort tot ‘s werelds duurste en meest gerenommeerde; in het bijzonder zijn olieverfschilderijen van waterlelies en papavervelden. Helaas is het interessante en uitzonderlijke leven van Claude Monet bij velen onbekend; en om deze reden bieden we u 5 feiten van de vader van het impressionisme.

1. Frustratie deed hem naar de Seine springen

Alle studenten kunnen het erover eens zijn dat het onderwijssysteem je zover kan brengen dat je jezelf voor een rijdende auto kunt werpen. Welnu, onze geliefde Monet was niet anders. Tijdens het bijwonen van de Académie, een geprezen Franse kunstacademie, was Claude niet in staat om te gaan met de gestandaardiseerde en ongeïnspireerde lesmethoden die de professoren leverden. Zijn pogingen om zijn kunstwerken tentoon te stellen op de tentoonstellingen van de Académie waren vruchteloos en de financiële strijd van het gezin sleepte hem in de depressie. Zijn oplossing? In 1868 wierp hij zich van een brug in de Seine. Gelukkig overleefde de kunstenaar zijn duik in de rivier van Parijs en vereeuwigde hij zijn bijna sterfplaats op verschillende schilderijen.


 
2. Het verhaal van de vrouwen

Monet’s eerste vrouw, Camille Doncieux, was het motief en de inspiratie van veel van zijn schilderijen, zoals Woman with a Parasol. Nadat hun tweede zoon was geboren, werd Camille gediagnosticeerd met tuberculose en baarmoederkanker, die al snel haar leven beëindigde op de jonge leeftijd van 32. Monet’s schilderij van haar sterfbed wordt algemeen beschouwd als een van de meest emotie-opwindende en evocatieve kunstwerken. Na de dood van zijn vrouw trouwde Claude met Alice Hoschedé, een weduwe met zes kinderen die jaloers was op Monet’s eerste vrouw tot het einde van hun leven. (Leuk weetje: de zoon van Monet trouwde later met een van de dochters van Hoschedé)

3. Zijn strijd met verdwijnend gezichtsvermogen

De kunstenaar werd in 1912 gediagnosticeerd met staar, een aandoening die de ooglens verduistert en het zicht vermindert. Zijn gezichtsvermogen verminderde tot een beperkt kleurenspectrum en de schilderijen van Monet kregen een roodachtige tint. Ondanks zijn wettelijke classificatie als blind in 1922, liet zijn genialiteit hem niet stoppen met schilderen. Monet ging door met het fabriceren van kunst tot in de kleinste details, maar toch enigszins wazig; door de locatie van zijn verven te onthouden. Een kanttekening is dat sommige critici suggereren dat zijn kenmerkende impressionistische stijl wellicht is afgeleid van zijn vermoeide visie, in plaats van zijn artistieke talent.


4. Hij bevindt zich in een van Renoir’s schilderijen

Tijdens zijn zomer in de Parijse voorstad brachten Argenteuil, zijn vriend en collega-kunstenaar Pierre-Auguste Renoir hem een ​​bezoek in 1873. De kunstenaars brachten veel tijd door in de buitenlucht, schilderden uren achter elkaar en bonden over hun wederzijdse haat tegen de Académie. Terwijl Monet de bloemen in zijn tuin schilderde, koos Renoir ervoor om het beeld van zijn vriend opnieuw te creëren tijdens zijn favoriete bezigheidactiviteit. Renoir’s openhartige stijl liet hem het schilderij eenvoudig Monet Painting in His Garden in Argenteuil noemen.


5. Waterlelies

Monet’s obsessie met Nymphaeaceae, of beter bekend als ‘waterlelies‘; leidde hem om meer dan 250 olieverfschilderijen te creëren die de gevoelige bloemen afschilderen, meestal tijdens laatste 30 jaar van zijn leven. Wanneer hij even stopte met het schilderen van zijn favoriete plant, bracht hij tijd door met het verbouwen van zijn tuin, waardoor hij meer inspiratie opdeed voor zijn werk. De Water Lelies-serie is gekarakteriseerd als “De Sixtijnse kapel van het impressionisme” en wordt tentoongesteld in musea over de hele wereld.

Monet behaalde succes pas aan het einde van zijn leven; en helaas, faam kelderde na zijn dood. Zijn invloed op de kunstscene en de daaropvolgende kunststromingen bracht echter de interesse in zijn naam tot leven die tot vandaag voortduurt.

Meer van Claude MonetDecorate your life!

Sinds 1999 is Europosters uitgegroeid tot een van de topaanbieders voor posters, muurschilderingen en kunst aan de muur. Op dit moment werken wij samen met kunstenaars, fotografen en grafisch ontwerpers uit heel Europa. In ons aanbod vind je de mooiste bekende schilderijen en gloednieuwe kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Wij printen uw eigen foto's graag, en desgewenst kunnen wij uw prints in hoogwaardige kaders plaatsen. Wij houden ontzettend van interieurontwerp, maar ook nerds en muziekliefhebbers worden niet vergeten. Voor wie we ons aanbod aan posters, mokken, t-shirts, verzamelfiguren en andere gelicenseerde producten en geschenken voortdurend uitbreiden.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Meer informatie Akkoord. ×
Top