We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % op geselecteerde wandproducten ONTVANG EEN KORTINGSCODE

MARKETPLACE: Hoe ziet het perfecte kunstwerk eruit?

20. 06. 2022

Wij streven ernaar om producten van hoge kwaliteit af te drukken om onze klanten gelukkig te maken. Daarom hebben we deze gids samengesteld, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw kunstwerk onze controle met glans zal doorstaan. Als je de onderstaande richtlijnen niet volgt, kan het gebeuren dat je bestand door ons team wordt afgekeurd of dat een bestelling wordt teruggestuurd door een klant. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

 

Dus waar moet je rekening mee houden als je een bestand aanlevert?

 

Onze uploadrichtlijnen zijn als volgt:

 • Upload alleen hoogwaardige afbeeldingen in JPG-formaat.
 • De maximale bestandsgrootte van het geüploade bestand is 20 MB.
 • Het bestand dient minimaal 2000 pixels in de breedte zijn, met minimaal 150 DPI.
 • De aanbevolen ratio’s zijn 2:3, 3:4 of 1:1. In het geval van een afwijkend ratio, is het mogelijk dat niet al onze afdrukmogelijkheden beschikbaar zijn.

Het onderstaande wordt niet aanbevolen:

 • Meer dan 10 bestanden tegelijk uploaden, waardoor ons systeem onvoldoende tijd heeft om je bestanden te verwerken (vooral bij hoge resoluties).
 • Tekst of andere elementen te dicht bij de rand van de afbeelding plaatsen.
 • Een kader toevoegen.
 • Handmatig de resolutie van de afbeelding vergroten.
 • Filters toevoegen om de kwaliteit van de afbeelding te verbeteren.

Voordat je een bestand aanlevert, controleer dan het volgende:

 • Of je de eigenaar van de afbeelding bent.
 • Of je kunstwerk geen morele, publiciteits-, auteurs-, privacy- of enige andere rechten van een andere persoon of derde partij schendt.

De meest voorkomende fouten bij het uploaden van bestanden:

 1. Afbeeldingen van slechte kwaliteit uploaden

Zorg er altijd voor dat je afbeeldingen van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. Een korrelige textuur of wazige achtergrond zijn kenmerken van lage kwaliteit en voldoen niet aan onze afdrukvereisten. Dus let hier goed op, want het kan gebeuren dat we een afbeelding afkeuren als deze niet goed op een groot formaat kan worden afgedrukt.  

Houd je dus aan de bovenstaande richtlijnen en upload alleen afbeeldingen met een breedte van minimaal 2000 pixels. Hoe meer, hoe beter, maar houd je wel aan de maximale bestandsgrootte van 20 MB.

 1. Handmatig de resolutie verhogen of filters gebruiken om de kwaliteit te verbeteren

Je afbeelding heeft een vast maximaal formaat dat je niet handmatig kunt vergroten door simpelweg de resolutie te verhogen, om zo aan onze richtlijnen te voldoen. Wij komen dit in de praktijk dagelijks tegen, daarom herkennen we dit direct.

Het is mogelijk om een filter te gebruiken om je afbeelding van een interessant effect te voorzien, maar ga hier verstandig mee om. Filters zijn alleen zinvol als ze daadwerkelijk iets toevoegen en niet worden gebruikt in een poging om een afbeelding van slechte kwaliteit er beter uit te laten zien. Houd er ook rekening mee dat het drukproces het filtereffect kan versterken. Dus als je niet zeker weet of je afbeelding scherp genoeg is, pas dan geen filter toe om dit gebrek te maskeren.

 1. Tekst of andere belangrijke elementen te dicht bij de rand plaatsen

Bij het creëren van je ontwerp is het belangrijk om wat ruimte vrij te laten rondom de belangrijkste elementen van de afbeelding. Als ze te dicht bij de rand van je kunstwerk staan, loop je het risico dat er een deel zal wegvallen.

 1. Een kader toevoegen rondom je kunstwerk

Het is niet raadzaam om een kader toe te voegen, want je hebt in onze webshop ook de mogelijkheid om een witte of zwarte rand toe te voegen aan je kunstwerk.

 1. Meerdere bestanden met een ander kleurenpalet of andere kleine details uploaden

Wij zijn van mening dat het beter is om jouw kunstcollectie met unieke ontwerpen te vullen, in plaats van steeds hetzelfde ontwerp in een andere kleur te gebruiken. Originaliteit levert altijd meer punten op.

Nu weet je alles over het uploaden van het optimale bestand!

 

Upload hier je kunstwerkenEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: [email protected]

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top