We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ONTDEK de beste DEALS van deze week: FILM POSTERS korting 25 % ×

Inspiratie: Hedendaagse kunstenaars en identiteit

05. 11. 2019

We willen allemaal weten wie we zijn en hoe andere mensen ons zien. Soms verliezen we onszelf in het lawaai van onze altijd drukke wereld. Veel hedendaagse kunstenaars worstelen ook met deze kwestie van identiteit of de waarheid, dus misschien kunnen deze bijzondere kunstwerken je inspireren. Daarom hebben we een aantal tips van onze nieuwe hedendaagse kunstenaars voor je op een rijtje gezet.

Neale Osborne en zijn karikaturen

De Britse illustrator en karikaturist Neale Osborne is precies zo’n kunstenaar die je kan inspireren en je tegelijkertijd kan laten zien dat je jezelf niet altijd serieus hoeft te nemen. Zijn werk omvat beeltenissen van beroemde artiesten en beroemdheden zoals Gustav Klimt en Koningin Elizabeth II, maar altijd met een twist 😜. Op deze manier is hij in staat de echte identiteit van een persoon vast te leggen… Dat is precies wat T.B. Macaulay zegt: “De beste portretten zijn die waaraan een lichte dosis karikatuur wordt toegevoegd”.

Van links naar rechts: componist Edgar Varese, kunstenares Frida Kahlo, dichter Edgar Allan Poe

Kleding: masker of deel van de identiteit?

Een andere kunstverzameling van Neale Osborne beeldt modellen uit, ook spontaan en speels getekend. Mode kan kunst zijn, maar verstopt niet iedereen zijn angst en onzekerheden soms onder een zelfverzekerde outfit? Of kunnen we, in tegenstelling, juist onze identiteit uitdrukken via onze kleding? Hoe dan ook, deze collectie is een ware schat voor modeliefhebbers! 😊💃🏻

Naar de collectie van Neale Osborne

Catherine Abel en haar sterke vrouwen

De Australische kunstenares Catherine Abel gaat op een andere manier om met het thema identiteit. Op jonge leeftijd werd Abel beïnvloedt door de kubistische werken van Picasso, Braque en Dalí. Later haalde ze inspiratie uit het werk van André Lhote, Tamara de Lempicka en kunstenaars uit de Italiaanse Renaissance. Dit vormde het werk van Abel, waarin ze strakke, gestileerde geometrische vormen uit de Art Deco-periode gebruikt om haar complexe onderwerpen uit te beelden. Abel richt zich vaak op de moderne vrouwelijke seksualiteit. Vrouwen in haar schilderijen hebben altijd een grote aantrekkingskracht – romantisch of uitdagend, maar altijd zelfverzekerd en authentiek. Sterke vrouwen staan elkaar bij – hang deze schilderijen aan je muur en laat je inspireren door hun steun en motivatie. 💪🏼

Naar de collectie van Catherine Abel

Leuke weetjes!

  1. Twee van de kunstwerken van Abel waren kort te bewonderen in een casino in de tweede aflevering van het eerste seizoen van de Amerikaanse drama-misdaadserie ‘City on a Hill’. Welke? ‘Woman with Cello’ en ‘Opium Dreamer’ 👀😊
  2. Net zoals George Adamson illustreert Neale Osborne ook kinderliteratuur. Hij heeft zelfs zijn eigen reeks kinderboeken gepubliceerd, vol met zijn humoristische tekeningen.

Naar de collectie kunstreproductiesDecorate your life!

Europosters is al vanaf 1999 een begrip. In de loop der tijd werden wij een van de grootste verkopers van posters, fotobehang, schilderijen, reproducties en allerhande merchandise. Jaar op jaar groeit ons bedrijf groter en proberen wij ons aanbod aan jouw voorkeuren aan te passen. We kunnen je posters printen, je foto's inlijsten of je inspireren met onze blog waar je veel nieuws op het gebied van films en tv-series kan vinden, of gloednieuwe ideeën voor interieurdesign kan opdoen.

Bezoek onze website en ontdek wat er nog ontbreekt in jouw huis.

 

Wij bieden u 100% tevredenheidsgarantie!

Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u deze binnen 30 dagen na ontvangst terugsturen. Het product wordt dan gratis vervangen of u krijgt uw geld binnen 3 werkdagen terug.

© 1999 – 2020 Europosters Alle rechten voorbehouden.

E-Mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

 

Maandag - Vrijdag
7:00 - 15:00
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Meer informatie Akkoord. ×
Top