We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % op geselecteerde wandproducten ONTVANG EEN KORTINGSCODE

Geef je huis een kleurrijk popart-tintje!

03. 03. 2020

Popart wordt vooral geassocieerd met het werk van Andy Warhol en Roy Lichtenstein, maar dit zijn niet de enige kunstenaars die werden geïnspireerd door reclamedesigns, commerciële producten en cartoons. Popart ontstond in de jaren vijftig van de 20e eeuw als reactie op de naoorlogse veranderingen in de samenleving. Popart was met name in New York City te bewonderen, maar werd oorspronkelijk geassocieerd met de London Independent Group en een collage van Eduard Paolozzi – I Was a Rich Man’s Plaything. Popart is kleurrijk, speels en ongecompliceerd, maar toch origineel en ongewoon. Deze vrolijke stijl past in elk huis!

Popcultuur

De maatschappij van de jaren zestig was gefascineerd door de overal aanwezige afbeeldingen in gedrukte reclame en op billboards. Elke kunstenaar probeerde zijn eigen, karakteristieke stijl te vinden om zijn ontwerpen van anderen te onderscheiden. Voor Lichtenstein waren dit strips en stipjes, Warhol vond in blikken Campbell’s Soup zijn muze.

 

Ook jij bent vast op zoek naar jouw eigen stijl en het perfecte thema voor je interieur! Ben je gefascineerd door beroemdheden als Marilyn Monroe of Audrey Hepburn? Of wil je iets ‘originelers’ dan Warhol’s Marilyn? Ga dan voor de moderne kunstenares Anne Storno! Haar collages zijn origineel, kleurrijk en absoluut uniek. Storno gebruikt naast Marilyn Monroe en Audrey Hepburn ook honden, katten en steden in haar werk.

De gezichten van popart

Als je van beroemdheden houdt, zal je vast inspiratie opdoen uit het werk van Scott J. Davis, die naast de bovengenoemde dames ook populaire leden van The Beatles, James Dean en ‘the King of Pop’ Michael Jackson vastlegde! Ben je niet bang voor felle kleuren? Omring je dan met de kunstwerken van Francois Domain. Maar als je op zoek bent naar een ultramodern en kleurrijk interieur, nodig dan Claire Huntley en Sarah Thompson-Engels uit in je woonkamer! Ga je liever voor een iets meer ingetogen stijl, bekijk dan het werk van Australische kunstenaar Loui Jover. Zijn techniek is absoluut uniek – hij creëert popart in zijn eigen stijl met met water en inkt. Jover staat bekend om zijn prachtige vrouwelijke gezichten op een achtergrond van krantenpapier. Ook Jover legde Norma Jean, beter bekend als Marilyn Monroe, vast! Onze tip – koop een mok met het gezicht van deze schoonheid, geschilderd door Jover.

Is kunst niet genoeg?

Niet alleen prachtige posters en schilderijen kunnen je muur opfleuren. Kies uit een breed scala aan popart-thema’s die je als fotobehang kan laten afdrukken! Hier vind je bijvoorbeeld de traditionele strips van Roy Lichtenstein en Andy Warhol’s kleurrijke productlabels. We hebben een speciale collectie samengesteld, geïnspireerd op Warhol’s werk – inclusief zijn favoriete tomatensoep en andere moderne afbeeldingen. Wees niet bang om te experimenteren en je interieur op te frissen. Bezoek onze met de hand geselecteerde Popart-sensatie en kies jouw favoriet!

 

Naar de Popart-sensatie collectie!EuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: [email protected]

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top