We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ONTDEK de beste DEALS van deze week: INGELIJSTE POSTERS korting 30 % ×

DIY: Hoe hang je een foto aan de muur.

16. 12. 2017

Bedenk eerst goed van tevoren, waar wil je je foto ophangen. Het is ook belangrijk, of je nu een solo-afbeelding of een cluster ervan naast elkaar hangt. Meet in ieder geval eerst uw muur en markeer vervolgens de gewenste lay-out van afbeeldingen op een papier (of markeer het met een potlood direct op de muur). Vergeet niet om uw foto’s op ooghoogte te hangen – u wilt niet altijd naar ze opkijken. Als je een assistent kunt krijgen, vraag hem of haar dan om je te helpen met de foto vast te houden terwijl je een kijkje neemt, of de foto op die hoogte er goed uitziet.

Hoe je je foto op zijn plek kunt hangen

Hamer en spijkers

Een foto aan de muur hangen met hamer en spijkers is de oudste en meest voorkomende manier om dat te doen. Als u bekwaam bent met een hamer en u ervoor wilt zorgen dat de afbeelding goed op zijn plaats blijft, kiest u deze optie. Als je echter een groot en zwaar beeld wilt ophangen, zal de kleine spijker niet genoeg zijn. Als dit het geval is, gebruik dan een anker in plaats daarvan – het zorgt ervoor dat de spijker zelfs een zwaar beeld van enkele kilo zonder problemen kan dragen.

Zelfklevende haken

Als u vrij kleine en lichte afbeeldingen wilt ophangen of als u gewoon geen gat in de muur wilt slaan, zijn zelfklevende haken wellicht de juiste keuze voor u. Ten eerste kunt u zelfklevende haken kiezen: verwijder gewoon de kap en plaats deze direct op de muur. Een andere optie kunnen de haken zijn, waar je ze eerst moet opwarmen en ze vervolgens aan de muur moet bevestigen. Het uiteindelijke effect is hetzelfde, het is alleen voor jou, welke optie je verkiest.

Strips en draden

Als je foto al haken aan de achterkant heeft, kun je deze op de muur plaatsen zonder spijkers te gebruiken. Je hebt alleen een strip en foto ophangende draden of riemen nodig. Bevestig een houten of metalen strip aan de muur en hang gewoon je foto met behulp van draden, die door die haken aan de achterkant gaan.

Een foto stap voor stap ophangen

1) Vind het midden van de afbeelding

Als je al weet waar je je afbeelding moet ophangen, probeer dan het midden te markeren met een lineaal. Teken een zichtbare lijn op de plaats waar u de spijker wilt timmeren. Maak je geen zorgen over de muur, je kunt de lijn gemakkelijk verwijderen met een gum.

2) Zoek de hulpmiddelen om de foto op de juiste plek te hangen

Neem nu je hamer en spijkers, boormachine en schroeven of kleefhaken en plaats de foto op de plek die je eerder hebt gemarkeerd. Bang dat je muur scheuren krijgt terwijl je de spijker erin slaat? Gebruik plakband en vorm een ​​kruis van 2 lagen – op deze manier wordt de muur beter beschermd. Als u kiest voor schroeven, boort u eerst een klein gaatje voor en boort u vervolgens de schroef zelf erin.

3) Hang de foto op

Hang een foto aan de muur en zorg ervoor dat deze correct is bevestigd en op zijn plaats blijft. Controleer ook of het recht hangt en laat het dan los. Om er echt zeker van te zijn dat je foto recht hangt, gebruik je een waterpas – als de bubbel in het midden blijft, heb je het goed gedaan!

Nu zou je een expert moeten zijn in de picture hanging business. We wensen je veel succes!

Foto’s aan je muurDecorate your life!

Sinds 1999 is Europosters uitgegroeid tot een van de topaanbieders voor posters, muurschilderingen en kunst aan de muur. Op dit moment werken wij samen met kunstenaars, fotografen en grafisch ontwerpers uit heel Europa. In ons aanbod vind je de mooiste bekende schilderijen en gloednieuwe kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Wij printen uw eigen foto's graag, en desgewenst kunnen wij uw prints in hoogwaardige kaders plaatsen. Wij houden ontzettend van interieurontwerp, maar ook nerds en muziekliefhebbers worden niet vergeten. Voor wie we ons aanbod aan posters, mokken, t-shirts, verzamelfiguren en andere gelicenseerde producten en geschenken voortdurend uitbreiden.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Meer informatie Akkoord. ×
Top