We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % op geselecteerde wandproducten ONTVANG EEN KORTINGSCODE

DIY: Hoe hang je een foto aan de muur.

13. 10. 2022

Bedenk eerst goed van tevoren, waar wil je je foto ophangen. Het is ook belangrijk, of je nu een solo-afbeelding of een cluster ervan naast elkaar hangt. Meet in ieder geval eerst uw muur en markeer vervolgens de gewenste lay-out van afbeeldingen op een papier (of markeer het met een potlood direct op de muur). Vergeet niet om uw foto’s op ooghoogte te hangen – u wilt niet altijd naar ze opkijken. Als je een assistent kunt krijgen, vraag hem of haar dan om je te helpen met de foto vast te houden terwijl je een kijkje neemt, of de foto op die hoogte er goed uitziet.

Hoe je je foto op zijn plek kunt hangen

Hamer en spijkers

Een foto aan de muur hangen met hamer en spijkers is de oudste en meest voorkomende manier om dat te doen. Als u bekwaam bent met een hamer en u ervoor wilt zorgen dat de afbeelding goed op zijn plaats blijft, kiest u deze optie. Als je echter een groot en zwaar beeld wilt ophangen, zal de kleine spijker niet genoeg zijn. Als dit het geval is, gebruik dan een anker in plaats daarvan – het zorgt ervoor dat de spijker zelfs een zwaar beeld van enkele kilo zonder problemen kan dragen.

Schilderij haken

Als je alleen kleine en lichte foto’s wilt ophangen of gewoon geen onnodig grote gaten in de muur wilt maken, zijn onze “easy-on/easy-off” haken de juiste keuze voor je. Iedereen kan ze echt in de muur slaan, je kunt er de wandkunst op veranderen zoals je wilt. En als je het schilderij wilt verplaatsen, kun je de haak gemakkelijk van de muur halen en gewoon ergens anders plaatsen.

Strips en draden

Als je foto al haken aan de achterkant heeft, kun je deze op de muur plaatsen zonder spijkers te gebruiken. Je hebt alleen een strip en foto ophangende draden of riemen nodig. Bevestig een houten of metalen strip aan de muur en hang gewoon je foto met behulp van draden, die door die haken aan de achterkant gaan.

Een foto stap voor stap ophangen

1) Vind het midden van de afbeelding

Als je al weet waar je je afbeelding moet ophangen, probeer dan het midden te markeren met een lineaal. Teken een zichtbare lijn op de plaats waar u de spijker wilt timmeren. Maak je geen zorgen over de muur, je kunt de lijn gemakkelijk verwijderen met een gum.

2) Zoek de hulpmiddelen om de foto op de juiste plek te hangen

Neem nu je hamer en spijkers, boormachine en schroeven of kleefhaken en plaats de foto op de plek die je eerder hebt gemarkeerd. Bang dat je muur scheuren krijgt terwijl je de spijker erin slaat? Gebruik plakband en vorm een ​​kruis van 2 lagen – op deze manier wordt de muur beter beschermd. Als u kiest voor schroeven, boort u eerst een klein gaatje voor en boort u vervolgens de schroef zelf erin.

3) Hang de foto op

Hang een foto aan de muur en zorg ervoor dat deze correct is bevestigd en op zijn plaats blijft. Controleer ook of het recht hangt en laat het dan los. Om er echt zeker van te zijn dat je foto recht hangt, gebruik je een waterpas – als de bubbel in het midden blijft, heb je het goed gedaan!

Nu zou je een expert moeten zijn in de picture hanging business. We wensen je veel succes!

Foto’s aan je muurEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: [email protected]

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top