We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % op geselecteerde wandproducten ONTVANG EEN KORTINGSCODE

DIY: Een foto of schilderij aan de muur hangen

24. 03. 2024

Bedenk van tevoren goed waar je je schilderij wilt ophangen. Het is ook belangrijk of je één enkele foto ophangt of een groepje naast elkaar. Meet in ieder geval eerst je muur op en markeer dan de gewenste opstelling van de foto’s op een vel papier (of markeer het met een potlood direct op de muur). Vergeet niet om je foto’s op ooghoogte op te hangen – je wilt niet de hele tijd naar boven kijken. Als je een assistent kunt krijgen, vraag hem/haar dan om je te helpen en de foto vast te houden terwijl jij kijkt of de foto op die gewenste hoogte er goed uitziet.

Hoe bevestig je je foto op zijn plaats?

Hamer en spijkers

Een schilderij aan de muur hangen met hamer en spijkers is de oudste en meest gebruikte manier. Als je goed overweg kunt met een hamer en je wilt er zeker van zijn dat het schilderij goed blijft hangen, kies dan voor deze optie. Als je echter een groot en zwaar schilderij wilt ophangen, is een kleine spijker niet genoeg. Gebruik in dat geval een anker – dat zorgt ervoor dat de spijker zelfs een paar kilo zwaar beeld zonder problemen kan vasthouden.

Canvas haken

Als je alleen kleine en lichte foto’s wilt ophangen of je je afvraagt hoe je dat moet doen “zodat ik de muur niet kapot maak”, dan zijn onze “easy-on/easy-off” haken de juiste keuze voor jou. Iedereen kan ze echt in de muur hameren, je kunt er naar believen de muurkunst aan veranderen. En als je de afbeelding wilt verplaatsen, kun je de haak eenvoudig van de muur verwijderen en ergens anders weer ophangen. Deze optie is de meest zachte manier om de afbeelding op te hangen zonder te boren.

Hangers en touwtjes

Als je schilderij al haken aan de achterkant heeft. Je hebt alleen een hanger en ophangkoorden of -riempjes nodig. Bevestig een houten of metalen strip aan de muur en hang je schilderij op met touwtjes die door de haken aan de achterkant gaan.

Stap voor stap een schilderij ophangen

1) Zoek het middelpunt van de afbeelding

Als je al weet waar je je schilderij wilt ophangen, probeer dan de verticale middellijn te markeren met een meter. Teken een zichtbare markering op de plek waar je de spijker wilt slaan. Maak je geen zorgen over de muur, je kunt de markering gemakkelijk verwijderen met een gum.

2) Zoek het gereedschap om de foto op de plaats te bevestigen

Pak nu je hamer en spijkers, boormachine en schroeven of lijmhaken en bevestig de afbeelding op de plek die je eerder hebt gemarkeerd. Ben je bang dat je muur scheurt tijdens het slaan van de spijker? Gebruik plakband en vorm een kruis uit 2 lagen – zo is de muur beter beschermd. Als je voor schroeven kiest, boor dan eerst een klein gaatje voor en boor er dan de schroef zelf in.

3) Hang de foto op

Hang een foto aan de muur en controleer of hij goed vastzit en op zijn plaats blijft. Controleer ook of het recht hangt en laat het dan gewoon los. Om er zeker van te zijn dat je schilderij echt recht hangt, gebruik je je waterpas – als de luchtbel in het midden blijft, heb je het voor elkaar!

FOTO’S VOOR AAN JE MUUR BESTELLENEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: [email protected]

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top