We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Deal van de week: FANTASY & SCIENCE FICTION korting -40 %

BLURSBYAI: De mooiste illustraties voor elk interieur!

26. 03. 2024

Blursbyai – Wie gaat er schuil onder dit pseudoniem? Het is de Spaanse architecte en ontwerpster Rosana Laiz García, die in 2013 haar eigen merk creëerde. Velen van u hebben al illustraties en kaarten van deze getalenteerde kunstenares in huis, en velen denken er nog over om een poster of muurkunst te kopen. Een persoonlijk en open interview zal u zeker overtuigen om uw favoriete kunstenaar te steunen. Daar gaan we…!

Europosters.nl: Hoe is uw pseudoniem Blursbyai ontstaan en wat drukt het uit?

Blursbyai is een speling van het woord blur (dat doet denken aan een inkt- of aquarelwaas) en het Japanse woord ai (dat liefde of genegenheid betekent). Blursbyai betekent voor mij dat je een aquarelvlek met een beetje liefdevol werk en vaardigheid kunt omzetten in iets moois.

Europosters.nl: Maar terug naar het allereerste begin, wat heeft uw kenmerkende artistieke stijl gevormd? Waarom besloot u kaarten te illustreren?

Ik herinner me dat ik van kinds af aan al schilderde en krabbelde, maar de opleiding die ik kreeg tijdens mijn academische vorming als architect heeft mijn werk sterk beïnvloed. We bestudeerden natuurlijk structuren en berekeningen, maar we werden ook gevormd in kunstgeschiedenis en -theorie en in teken- en schildervaardigheden.

Zoals ik het zie, omvat mijn werk drie tot vier stijlen:

  • Kaarten – Deze houden rechtstreeks verband met architectuur en stedenbouw. Ze vereisen nauwkeurigheid en knowhow om tegelijkertijd mooi en leesbaar te kunnen zijn. Mijn eerste kaart was het wereld silhouet ingevuld in goudkleur (iets gedurfds en minimalistisch) en toen begonnen mijn klanten te vragen om kaarten die gedetailleerder waren, dus bleef ik steeds meer kaarten toevoegen! Ik besloot nauwkeurigheid en schoonheid te mengen door ze in te kleuren met aquarel washes of ze te omringen met handgeschilderde bloemen.
  • De minimalistische en design kunstwerken, zoals typografie en scandi kunst – In de architectuur wordt je geleerd de dingen eenvoudig, modern en stijlvol te houden. Vaak als ik ontwerp vraag ik me af “wat zou mijn leraar van dit ontwerp vinden?”. 
  • De schilderijen – Het gevoel van vrijheid dat ik krijg tijdens het schilderen is gewoon voedsel voor mijn ziel. Ik heb me altijd zo gevoeld, maar gedurende dit jaar, na het plotselinge overlijden van mijn vader, hielp het schilderen me om me te concentreren en tegelijkertijd mijn gedachten te laten wegvliegen. De painterly collectie is opgedragen aan de herinnering aan mijn vader, Daniel Laiz Gordón, en het begon als een therapeutische manier voor mij om van dit trauma te herstellen. Ik probeerde kleurrijke, mooie abstracte bloemen weer te geven met olieverf, kleurpotloden of aquarelpotloden, op een manier die instinctief voor me was, die natuurlijk aanvoelde en die me aanmoedigde om schoonheid te creëren die de dag van andere mensen kon opvrolijken.
        • Louise May Alcott zou gezegd hebben: “Ik heb veel problemen gehad, dus schrijf ik vrolijke verhalen”; de geest van dit gezegde zou ik me eigen willen maken: “Soms wordt het leven somber, dus schilder ik kleurrijke vrolijke bloemen“.
  • Ik wil ook mijn foto’s noemen. Ik maak ze gewoon voor de lol, omdat ik me soms niet kan bedwingen om een plaatje te schieten van iets moois om me heen (een bloem, een blad, een berg…)

Europosters.nl: Rosana, wat is jouw lievelingskleur?

Groen! Alle tinten groen zijn bij mij welkom en om ze nog mooier te maken kunnen we ze aanvullen met iets dat schittert, glinstert of licht weerkaatst.

Europosters.nl: Wat is jouw inspiratie?

Ik voel me vooral geïnspireerd door wat ik in mijn dagelijks leven zie en de schoonheid die in de kleine dingen te vinden is. Ik blader ook graag door websites over interieurdesign, actuele en vintage tijdschriften en kunstboeken.

Europosters.nl: Wat komt er in je op als je Europosters.nl zegt? En hoe evalueer je de samenwerking?

Werken met Europosters.nl is een plezier! Het heeft voor mij de deur naar de Europese markt geopend en het proces is gemakkelijk, gestroomlijnd en plezierig. Ik houd van hun aanbod van een marktplaats waar elke opkomende kunstenaar lid van kan worden, omdat het kunstenaars en fotografen helpt het water van de kunsthandel te testen.

Bovendien is de kwaliteit van de producten spectaculair, zoals je kunt zien op deze foto van twee van mijn lijn en gekleurde fruit kunstwerken bij mij thuis.

Europosters.nl: En tot slot, wat is jouw levensdroom, Rosana?

Ik wou dat ik de rest van mijn leven net zo kon leven als nu. Mijn leven voelt gezellig: ik ben gelukkig verloofd, mijn stad is klein, antiek en mooi, ik heb een gezinswoning in een piepklein dorp, veel familieleden, en er zijn drie katten in huis.

Mijn professionele levensdroom wordt beetje bij beetje vervuld telkens als iemand een van mijn kunstwerken koopt. De gedachte dat iemand een ding dat ik voor zijn huis of als cadeau heb gemaakt heeft uitgekozen, vervult mijn ziel met dankbaarheid en geluk!

Bekijk de collecties van Blursbyai

…of word onze volgende bestseller artiest en wordt lid van onze Art Lab!

EuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: [email protected]

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top