We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % op geselecteerde wandproducten ONTVANG EEN KORTINGSCODE

Ben jij ook betoverd door The Witcher? Dit wist je vast nog niet!

22. 01. 2020

Toen we afgelopen voorjaar afscheid namen van Game of Thrones, waren veel fans van de ultra populaire fantasyserie bang dat ze niets meer te doen zouden hebben in hun vrije tijd. Nadat de IJzeren Troon was gesmolten beloofde HBO-concurrent Netflix liefhebbers van middeleeuws geweld en intriges een spectaculaire show – gebaseerd op een reeks populaire boeken en games genaamd The Witcher! De marketing voorspelde een serie die net zo goed als Game of Thrones zou zijn, of zelfs beter. Of dit te hoog gegrepen bleek, laten we aan jou over. Wij zijn er in ieder geval zeker van dat deze show de moeite waard is, zowel als serie en als merchandise! 😊

Superman Cavill

De sympathieke Britse acteur Henry Cavill speelt de rol van Geralt of Rivia, die qua uiterlijk veel weg heeft van Superman, wiens rol Cavill namelijk ook voor zijn rekening nam in de laatste DC-films. Hoewel Cavill misschien het uiterlijk heeft van een superman, heeft hij de afgelopen jaren vaak pech gehad met zijn acteercarrière. Hij was te oud om de rol van vampier Edward Cullen te spelen (hoewel auteur Stephanie Meyer het wel zag zitten) en in 2005 te jong om de rol van James Bond te vertolken. En zijn collega Brandon Routh kaapte de rol van Superman eerst bij Cavill weg. Maar nu staat hij midden in de belangstelling door zijn rol in The Witcher en wordt hij bedolven onder lof van zijn fans. Zelfs de auteur van de boeken, Andrzej Sapkowski, is zeer tevreden te noemen. En dat wil echt wat zeggen, want deze man is niet snel tevreden. 😊

Henry heeft wel flink moeten lijden voor zijn rol. Niet alleen volgde hij een intensieve zwaardgevechttraining met Vladimir Furdík (de Night King uit Game of Thrones), die overigens echt het zweet, bloed en de tranen waard was, maar ook mocht hij 24 uur lang geen druppel water drinken om er extra sexy uit te zien in zijn topless-scènes. En de dag ervoor mocht hij slechts een halve liter water drinken. Maar het resultaat was letterlijk een killerbody. Blijkbaar barste Henry tijdens het filmen uit een aantal kostuums. 😊

Feitjes over The Witcher die je waarschijnlijk nog niet wist:

  1. Hoewel het voortdurend wordt genoemd in de serie, is Geralt eigenlijk niet in Rivia geboren. De machtige heks Visenna bracht hem (met behulp van magie) naar de wereld in Kaedwen. Waarom beweert Geralt dan dat hij uit Rivia komt? Het antwoord zal je misschien verbazen – als marketing voor zijn diensten! Hij leerde zelfs met een Riviaans accent spreken.
  2. Geralt, the Witcher, staat bekend om zijn karakteristieke lange zilveren haar en ruige uiterlijk. Dankzij de acteur schat je zijn leeftijd misschien op ongeveer 45, maar niets is minder waar. Hoewel het nergens met zekerheid wordt gezegd, zou Geralt tussen de 90 en 100 jaar oud moeten zijn. Toch is zijn haar niet wit dankzij zijn leeftijd, maar vanwege zijn mutatie.
  3. Deze Netflixproductie is niet de eerste keer dat er een serie werd gemaakt over Geralt’s verhaal. In 2001 kwam de Poolse film The Hexer uit en later werd er ook een serie van gemaakt. Andrzej Sapkowski nam echter afstand (en wij geven hem geen ongelijk).
  4. De weinig succesvolle Poolse film en serie volgend het verhaal van de boeken, maar Netflix liet zich vooral inspireren door de games. Daarom gromt Geralt voortdurend in de serie. Sommigen noemen het slecht acteerwerk, sommigen vinden het passen bij zijn personage.

Het is een hit!

In de tweede aflevering ontmoet Geralt de bard Jaskier, vertolkt door acteur en zanger Joey Batey. Net voor het einde van de aflevering zingt Jaskier zijn nieuwe hit “Toss a coin to your Witcher”. Het lied werd zeer gewaardeerd door het volk in de herberg. En niet alleen daar! Dit liedje ging meteen viral! De acteur gaf in een interview zelfs toe dat hij het nog steeds zingt als hij onder de douche staat. Hij onthulde ook dat hij zich zo ziek als een hond voelde toen het nummer werd opgenomen. Toch is het resultaat de moeite waard. Misschien krijgt de serie binnenkort wel een prijs voor beste soundtrack?

Na een enigszins verwarrend eerste seizoen, moeten we voor het tweede seizoen helaas wachten tot volgend jaar, dat naar verluidt begrijpelijker wordt voor de fans die geen van de boeken hebben gelezen of spellen hebben gespeeld. Althans, dit heeft Netflix beloofd. Wij kunnen in ieder geval niet wachten, want wij zijn grote fans van de boeken, games en serie!

Ontdek The Witcher-collectieEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: [email protected]

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top