We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ONTDEK de beste DEALS van deze week: KAARTEN korting 20 % ×

5 Feiten: Het leven van superheld Stan Lee

30. 11. 2018

Een paar dagen geleden schokte het overlijden van de legendarische Stan Lee de hele wereld. Hij was een legende, niet alleen voor stripfans, maar voor iedereen die gek is op Marvel. Samen met zijn collega’s Jack Kirby en Steve Ditko bracht hij vele bekende superhelden tot leven. Bijvoorbeeld Spiderman, personages uit de serie X-Men of de beroemde Iron Man. Als eerbetoon aan deze held hebben we een aantal interessante feiten over zijn leven samengevat.

Stan Lee (1922-2018)

#Schrijver

Stan Lee droomde ervan schrijver te worden sinds hij klein was. Voordat hij begon te schrijven over superhelden, schreef hij rouwadvertenties voor de krant. Toen deze baan hem begon te deprimeren, besloot Stan Lee tot een carrièreswitch en begon hij fantasieverhalen te schrijven. Aan het begin van zijn loopbaan schaamde hij zich voor zijn werk in de stripwereld, omdat de maatschappij van die tijd stripboeken als iets minderwaardigs beschouwde. Het was zijn droom om een echte roman te schrijven.

#Pseudoniem

Aanvankelijk was Stan Lee alleen verantwoordelijk voor hulptaken, zoals de striptekenaars voorzien van bijschrift. Er wordt echter gezegd dat hij na slechts één week de kans kreeg om een strip van twee pagina’s over Captain America te schrijven. Hij schreef deze strip onder het pseudoniem Stan Lee (de reden daarvoor was dat hij zijn stripverhalen wilde loskoppelen van zijn geplande carrière als serieuze schrijver), dit zou spoedig zijn legale naam worden. Zijn echte naam was Stanley Martin Lieber.

#Afdrukfout

Volgens Stan Lee was de Hulk oorspronkelijk niet groen – maar grijs. Zijn kleurverandering werd veroorzaakt door een drukfout. Tegenwoordig kan niemand de Hulk meer voorstellen zonder zijn karakteristieke groene uiterlijk.

#Beschadigde typemachine

Op een dag brak tijdens een ruzie zijn vrouw de typemachine waarop Stan Lee zijn eerste twee verhalen over Spiderman en de Fantastic Four schreef. Maar hij keek met een glimlach terug op het voorval. ”Dit gebeurde vóór eBay. Het is jammer dat ik de onderdelen niet heb kunnen veilen om er goed aan te kunnen verdienen”, grapte Stan Lee.

#Cameo-verschijning

Je bent waarschijnlijk bekend met het feit dat Stan Lee in verschillende Marvel-films te zien is. Maar wist je dat dit zelfs deel uitmaakte van zijn contract? Hij wilde verschijnen in alle films waarin zijn superhelden een rol speelden – en dat waren er genoeg! Hij verscheen voor het eerst op het witte doek in 1989. Naast de Marvel-films speelde hij ook een kleine rol als stripfiguur in The Simpsons.

 

Stap het Marvel Universum binnen



Decorate your life!

Sinds 1999 is Europosters uitgegroeid tot een van de topaanbieders voor posters, muurschilderingen en kunst aan de muur. Op dit moment werken wij samen met kunstenaars, fotografen en grafisch ontwerpers uit heel Europa. In ons aanbod vind je de mooiste bekende schilderijen en gloednieuwe kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Wij printen uw eigen foto's graag, en desgewenst kunnen wij uw prints in hoogwaardige kaders plaatsen. Wij houden ontzettend van interieurontwerp, maar ook nerds en muziekliefhebbers worden niet vergeten. Voor wie we ons aanbod aan posters, mokken, t-shirts, verzamelfiguren en andere gelicenseerde producten en geschenken voortdurend uitbreiden.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (alleen in het Engels)

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Meer informatie Akkoord. ×
Top