We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Deal van de week: FILMPOSTERS korting -30 %

2020 is hét jaar voor superheldinnen: Harley Quinn, Black Widow en Wonder Woman komen naar het witte doek!

11. 01. 2020

De tijd waarin vrouwen slechts werden gezien als mooie, maar onbelangrijke personages of verleidelijke criminelen in het gecompliceerde verhaal over een man die de wereld redt van zowel echte als metaforische monsters, is al lang voorbij. Het is genoeg geweest met de hulpeloze prinsessen die wachten op een dappere redder, of de intelligente, sterke maar uiteindelijk onbelangrijke vrouwelijke superhelden in de bijrol! Na Captain Marvel zullen er verschillende sterke vrouwen op het witte doek verschijnen. En het belooft heel wat te worden! Al in februari is de film Birds of Prey in de bioscoop te zien, met in de hoofdrol de geëmancipeerde Harley Quinn. In april volgt Black Widow and in juni zal het vervolg op Wonder Woman te zien zijn. Lees verder voor allerlei interessante weetjes over deze iconische heldinnen van DC en Marvel.

Pschiater Harleen Frances Quinzel staat bekend als crimineel genie en de krankzinnige vriendin van Joker. Fans stelden de rol van Harley Quinn in de film Suicide Squad erg op prijs, waarin ze deel uitmaakt van een groep rechtvaardige supercriminelen die de strijd aangaan met de meest wrede schoften ter wereld. Maar dankzij de vertolking door Margot Robbie werd haar personage zo populair dat DC overwoog een solofilm te maken met haar in de hoofdrol, net zoals voor Joker vorig jaar. Maar dat pakte anders uit, omdat de actrice zelf graag zag dat haar personage weer deel uit zou maken van een groter geheel. Het idee was om Harley lid te maken van de groep superheldinnen Birds of Prey, een van de beste, maar relatief onbekende superteams in het DC-universum. De volledige titel van de film is ‘Birds of Prey: The Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn’ en dit belooft een fantastische, kleurrijke show te worden.

Roofvogel Harley Quinn

 • De filmpremière van Birds of Prey stond aanvankelijk gepland voor Valentijdsdag. Maar de première schoof een week op, omdat de première van de 25e James Bond-film op dezelfde dag stond gepland. Maar uiteindelijk is deze film ook weer uitgesteld. 😊
 • De film kreeg een R-rating, wat betekent dat je veel geweld kan verwachten. Margot Robbie kwam zelf met het idee om de film ruiger en geweldadiger te maken dan Suicide Squad, zodat Birds of Prey niet als ‘meisjesachtig’ zou worden bestempeld.
 • De andere leden van Birds of Prey zijn Black Canary, The Huntress en Detective Renee Montoya. Zij zullen hun krachten bundelen tegen Roman Sionis, ook wel bekend als Black Mask, en Victor Zsasz.
 • Harley Quinn heeft een ongewoon huisdier in de film, namelijk een hyena. 😊
 • De regisseur Cathy Yan is de eerste Aziatische regisseur die een superheldenfilm voor haar rekening neemt.

Black Widow

Hoewel we Natasha Romanoff hebben zien sterven in de laatste Avengers-film, is haar verhaal nog niet afgelopen. In de nieuwe film keren we terug naar de periode tussen de Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War. Deze film met een superheldin in de hoofdrol werd ook geregisseerd door een vrouw, Cate Shortland. Nadat we 10 jaar lang films hebben gezien waarin Natasha een bijrol vervult, komen we er nu eindelijk achter wat er met haar is gebeurd toen ze in Rusland werd getraind als huurmoordenaar. Na de gebeurtenissen van Civil War kan Natasha nergens terecht, dus keert ze terug naar haar verleden. Ze ontmoet ex-collega en huurmoordenaar Yelena en de Russische versie van Captain America: Red Guardian (zij was met hem getrouwd, in de strips in ieder geval). Aangezien elke superheldenfilm een slechterik nodig heeft, verschijnt Taskmaster op het toneel, die we al kennen als vijand van Captain, Deadpool en Ant-Man. En aangezien iedereen gek is op Iron Man 3000, zal hij waarschijnlijk een gastrolletje krijgen. Maar dat weten we na de première pas zeker. 😊

Leuke feitjes over Black Widow

 • De bijnaam Black Widow behoort niet alleen tot Natasha Romanoff, wiens echte naam Natalia Alianovna Romanovna is. Het is een titel voor gevaarlijk mooie Russische huurmoordenaars.
 • Niet alleen het hoofdpersonage van deze film is een zeer begeerlijke dame. De stripboekversie van Natasha had een relatie met Red Guardian, Hawkeye, Buckey, Daredevil en zelfs Iron Man. 😊 In de film wordt ze echter alleen gekoppeld aan Hawkeye, en voor stripliefhebbers enigszins verrassend, de Hulk.
 • Net als Steve Rogers, ofwel Captain America, werd Natasha tijdens haar training ‘versterkt’ door een serum, dat haar sterker, gezonder en leeftijdsloos maakte. Aangzien ze in 1928 werd geboren, maakte ze ook de Tweede Wereldoorlog mee.

Wonder Woman

Het vervolg op Wonder Woman neemt ons mee terug naar 1984, dat overigens het jaar is waarin de eerste DC-film met een vrouwelijke superheld uitkwam, Supergirl. Patty Jenkins nam weer plaats in de regisseursstoel. Waar zal het vervolg over gaan? Hoewel het er in de eerste film op leek dat Diana’s geliefde, piloot Steve Trevor, doodging, is hij dat dus duidelijk niet (aangezien hij in de trailer verschijnt). Dus deze liefdesgeschiedenis is nog niet ten einde. Maar natuurlijk verschijnen er ook weer nieuwe vijanden op het toneel – Cheetah en Maxwell Lord.

Leuke feitjes over Wonder Woman

 • De Wonder Woman-stripboeken werden in 1942 verboden omdat het hoofdpersonage onvoldoende gekleed zou zijn.
 • Woman Woman was 12 jaar na de film Electra de eerste film met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol.
 • De film mocht niet in Libanon worden vertoond, aangezien de hoofdrolspeelster Gal Gadot een Israëlische is en Libanon in een conflict is verwikkeld met Israël.
 • Het verhaal van de eerste film speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar in de strips ontmoeten Diana en Trevor elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast Birds of Prey, Black Widow en Wonder Woman 1984 staat er nog genoeg superheldenplezier op de planning voor 2020. Marvel gaat het nieuwe Avengers-team The Eternals introduceren, vervolgens The New Mutants en Venom 2. DC heeft het nieuwe vampierspersonage Morbius voor ons in petto, gespeeld door Jared Leto. Kun je niet wachten op je favoriete superhelden en -heldinnen? Bekijk dan snel onze merchandisecollectie! 😊

 

Ontdek de superheldencollectieEuropostersDecorate your life

Sinds 1999 is Europosters een van de topverkopers van posters, schilderijen en officiële merchandise in de Tsjechische Republiek en de rest van Europa. Bij ons vind je een enorm aanbod van film, game en sport posters in alle formaten, evenals tal van originele geschenken voor echte fans van Star Wars, Harry Potter, comics of Warner Bros. Wij weten dat mokken, verzamelfiguren, puzzels en kleding de beste cadeaus zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Heb jij meer met interieur design? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Elke dag versturen we posters, illustraties, fotobehang en kunstreproducties naar tevreden klanten in meer dan 25 landen.


Contact:

E-mail: [email protected]

Tel.: +31 970 10270970

Maandag – Vrijdag  ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters Alle rechten voorbehouden.

Top